FL Studio

FL Studio is een compleet pakket voor muziekproductie. De grote flexibiliteit van de software zorgt er voor dat de computer wordt omgetoverd tot een complete studio. FL Studio was in het verleden ook wel bekend als Fruity Loops en werd altijd ondergewaardeerd. Dit is de laatste jaren volledig omgeslagen aangezien de internationale lijst van topartiesten die hits scoren met tracks uit FL Studio zo goed als oneindig is. FL Studio staat met name bekend om de gebruiksvriendelijke en overzichtelijke indeling van de interface en unieke mogelijkheden die bijdragen aan een eigen sound en workflow.

Cursus FL Studio

Tijdens de cursus FL Studio verkrijg jij meer inzicht in het produceren van muziek en de creatieve mogelijkheden binnen de software. Onder begeleiding van een professionele docent leer je FL Studio te begrijpen en toe te passen. Daarmee kan jij aan de slag met het opnemen, bewerken en produceren van muziek.

Kosten

De investering voor de 4-delige cursus bedraagt € 299,00 incl. btw. Om de registratie te voltooien dient een aanbetaling a 10% bij inschrijving te worden voldaan. Het volledige bedrag dient voorafgaand aan de cursus te worden voldaan.

Voordeel

Als student van MusiCasa profiteer jij van cashback aanbiedingen op monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers, synthesizers, software van TOP merken! Maak alvast een account aan via Mijn MusiCasa.

Alternatief: Professional Music Production of Electronic Music Production

Meer weten? Bezoek onze gratis infodagen! of Persoonlijk advies

Basis

De basiscursus FL Studio bestaat uit 4 lesmomenten. U leert stapsgewijs met FL Studio werken en alle belangrijke onderdelen worden helder uitgelegd. Daarnaast is er de mogelijkheid om op een prettige manier met de software te experimenteren en eigen muziek te produceren.

Theorie & Praktijk

De cursus FL Studio combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkel je doelgericht kennis. Anderzijds leer je deze kennis toe passen in de praktijk. Uiteindelijk beheers jij alle onderdelen om aan de slag te gaan als producer of moderne muzikant.

In het begin worden de basiselementen van de software besproken. Vervolgens leer jij de creatieve functies van FL Studio toe te passen in real-time praktijksituaties. Ten slotte richten we ons op jouw persoonlijke situatie en ambitie.

Docent & Begeleiding

Een belangrijk aspect van de cursus is de begeleiding van de professionele docent. Aan de ene kant leer jij de knepen van het vak van een ervaringsdeskundige. Aan de andere kant krijg je gericht feedback van een professional uit de industrie.

Daarnaast wordt er gewerkt met een selecte groep studenten. Zodoende garanderen wij een gerichte begeleiding en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Apparatuur

In eerste instantie adviseren wij om op een eigen computer of laptop te werken gedurende de cursus. Beschik je niet over een laptop dan kan er gebruik worden gemaakt van een workstation van MusiCasa. In principe kunnen wij alle benodigde apparatuur verzorgen. Echter is het aan te raden om zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen apparatuur.

Beschik jij nog niet over alle apparatuur? Als student van MusiCasa profiteer jij van cashback aanbiedingen op monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers, synthesizers, software van TOP merken! Maak alvast een account aan via Mijn MusiCasa.

Doel

Het doel van de 4-delige basiscursus FL Studio is in eerste instantie het begrijpen van de uitgebreide mogelijkheden van dit muzikale software pakket. U ontwikkelt basisvaardigheden die essentieel zijn voor uw verdere ontwikkeling. Tijdens de basiscursus legt u, onder begeleiding van een professionele docent, een gedegen fundament waarmee u klaar bent voor de toekomst.

Resultaat

Na afloop van de cursus kunt u in uw eigen studio aan de slag met het opnemen en bewerken van eigen producties. U weet hoe de software werkt en bezit kennis en kunde om verder door te ontwikkelen. U bent in staat het software pakket te gebruiken zoals het bedoeld is en bent in staat creatieve invulling te geven aan uw muzikale wensen. U bent in staat theorie effectief om te zetten naar de praktijk en zelfstandig te produceren en verder te ontwikkelen.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“De begeleiding van de professionele docent maakt het verschil!”
Bertram
Student MusiCasa