Production de musique électronique

De opleiding Electronic Music Production biedt een volledig programma gericht op jouw ontwikkeling in elektronische muziekproductie. Gedurende het traject werk je met diverse apparatuur in een professionele omgeving. Tijdens de studie wordt je intensief begeleid door professionele docenten uit het werkveld. De ideale opleiding voor een vliegende start als electronic music producer.

Producteur de niveau suivant

Tijdens de opleiding breng je, in samenwerking met professionals, jouw elektronische producties en/of performance naar een hoger niveau. Daarnaast heb je de unieke mogelijkheid om te werken aan jouw carrière en netwerk. In samenwerking met professionele docenten maak je de juiste keuzes in de juiste richting.

Niveau professionnel

Notre vision est que travailler avec des experts dans un environnement professionnel est la clé de votre succès. Nos professeurs sont actifs quotidiennement dans le monde de la musique. Il est possible d'expérimenter des sons et des effets électroniques. Ces expériences sont ensuite converties en pistes réelles. Vous apprenez également tout sur la synthèse sonore et le développement de votre propre son. Tout cela sous la supervision intensive de producteurs expérimentés.

Investissement

De investering voor deze opleiding bedraagt € 2.299,00 incl. BTW

De opleiding omvat 12 lessen gedurende 3 maanden wekelijks op zaterdag, waarbij de focus ligt op de creatie van van elektronische muziek.

Voor deze opleiding zijn er verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt tot € 300 voordeel behalen en slechts € 1.999 incl. BTW betalen voor de complete opleiding of een renteloze regeling aangaan voor een periode van maximaal 12 maanden.

Meer weten? Vraag een persoonlijk advies aan en bekijk het tabblad betalingen.

Avantage

Als student van MusiCasa profiteer jij van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken! Maak alvast een account aan via MusiCasa Online.

Ontdek ook: Production musicale professionnelle

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Prijs:
De volledige opleiding kost € 2.299 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 300 (betaal slechts € 1.999 incl. BTW)

Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Roeselare

Vervolgtraject
: Production musicale professionnelle

Les sujets

Tijdens de opleiding ligt de focus op het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om jouw elektronische producties naar een professioneel niveau te brengen. Gedurende het traject kom je in aanraking met verschillende populaire software synthesizers en samples. Tevens leer je op de juiste manier omgaan met effecten en kom je alles te weten over mixtechnieken, routing en signal flow.

In eerste instantie worden er een aantal basisvaardigheden behandeld en wordt het softwarepakket Ableton Live uitgelegd. Daarna kan iedere student aan de slag in de software die zijn voorkeur geniet. Uiteindelijk is de opleiding gericht op de ontwikkeling van een persoonlijke stijl en workflow.

Belangrijke thema’s tijdens de opleiding zijn audio, MIDI, EQ, compressie, effecten, compositie & arrangement, remix & mash-up, sound design en uiteraard mastering.

Cher

De opleiding bestaat het leertraject dat plaatsvindt in de professionele opnamestudio. Samen vormen zij de volledige opleiding. Het volledige traject wordt meerdere malen per jaar georganiseerd op verschillende locaties. Bij je inschrijving kan je de locatie en startperiode die jouw voorkeur geniet selecteren. Na de start krijg je verschillende uitnodigingen gestuurd om het fysieke traject bij te wonen.

Je kiest zelf wanneer en op welke locatie je de fysieke lessen wil volgen. Het fysieke traject duurt 3 maanden en gaat wekelijks door op zaterdag. Hierdoor is het uitstekend te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding. Uiteindelijk werk jij in een professionele omgeving onder begeleiding van een ervaren docent.

Théorie et pratique

De opleiding combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkel je doelgericht kennis. Anderzijds leer je deze kennis toepassen in een professionele omgeving. Uiteindelijk beheers jij alle onderdelen om aan de slag te gaan als electronic music producer.

Tevens is er uitgebreid aandacht voor jouw setup. Jij hebt reeds bepaalde keuzes gemaakt en hebt favoriete gear en software. Samen met de professionele docent lopen we de setup door en richten wij ons op het optimaliseren van jouw muzikale doelstellingen

Enseignant & Orientation

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de begeleiding van de professionele docent. Aan de ene kant leer jij de knepen van het vak van een ervaringsdeskundige. Aan de andere kant krijg je gericht feedback van een professional uit de industrie.

Daarnaast wordt er gewerkt met een selecte groep studenten. Zodoende is een doelgerichte begeleiding met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling gegarandeerd.

Avantage

Als student van MusiCasa profiteer jij van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken!

Start: 5 september 2020

Prijs:
De volledige opleiding kost € 2.299 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 300 (betaal slechts € 1.999 incl. BTW)

Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Roeselare

Vervolgtraject
: Production musicale professionnelle

But

Het algemene doel van de opleiding is om u de nodige inzichten, denkwijzen en principes bij te brengen die u in staat stellen om eigenhandig met de software en het materiaal dat uw voorkeur geniet een professioneel resultaat te leren neerzetten.

Gedurende de opleiding worden er verschillende projecten uitgewerkt. In eerste instantie kies je als student een eigen genre. Vervolgens krijg je persoonlijke begeleiding bij de uitwerking van jouw eigen tracks. Of het nu house, drum ‘n bass of hiphop is, deze opleiding wijst je in de juiste richting.

Na afronding van de opleiding ben je klaar voor het echte werk. Je weet waar je het over hebt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Je ontwikkelt een eigen stijl en dit is jouw handelsmerk. Hiermee kan je je onderscheiden van de rest! De ultieme start van een succesvolle loopbaan in de elektronische muziek.

Coaching

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de begeleiding van de professionele docent. Aan de ene kant leer jij de knepen van het vak van een ervaringsdeskundige. Aan de andere kant krijg je gericht feedback van een professional uit de industrie.

Daarnaast wordt er gewerkt met een selecte groep studenten. Zodoende is een doelgerichte begeleiding met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling verzekerd. Na afloop van de opleiding kan je ook steeds bij ons terecht voor technische vragen en advies.

Étape suivante

Na afronding van de opleiding Electronic Music Production is er de mogelijkheid om door te stromen naar het praktijkgedeelte van de opleiding Production musicale professionnelle.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Prijs:
De volledige opleiding kost € 2.299 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 300 (betaal slechts € 1.999 incl. BTW)

Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Roeselare

Vervolgtraject
: Production musicale professionnelle

La qualité est centrale

De opleiding Electronic Music Production is een exclusief traject gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling als electronic music producer. De volledige opleiding is samengesteld door professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn. De fysieke lessen vinden algeheel plaats in de professionele opnamestudio onder begeleiding van docenten die dagelijks actief zijn in de wereld van de professionele audio.

Onze visie is dat werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes.

Processus d'apprentissage optimal

De selectie van onze docenten vindt plaats via een strenge procedure. Naast kennis en ervaring worden zij ook geselecteerd op de manier waarop zij de kennis overbrengen. Hiermee waarborgen wij – op élke locatie en tijdens élk traject – dat het volledige programma optimaal wordt overgebracht op jou als student.

De opleidingen worden aangeboden op verschillende locaties zodat je je nooit ver hoeft te verplaatsen om de opleiding te volgen. Door het werken met kleine lesgroepen is iedere student gegarandeerd van de persoonlijke aandacht die noodzakelijk is voor een optimaal leerproces.

Om dit hoge kwaliteitsniveau te waarborgen start de opleiding met een minimum van 10 en een maximum van 15 studenten. De startdatum is daarom te allen tijde onder voorbehoud. Hiermee ben je verzekerd van een hoogwaardige leeromgeving, inspirerende groepsdynamiek en een optimaal aantal studenten.

La certitude de tout le processus!

Indien je door een eventuele uitgestelde start of andere redenen een les niet kan bijwonen zijn er steeds verschillende mogelijkheden om lessen in te halen.

  • Volg de volledige les op een andere locatie. MusiCasa verzorgd meerdere opleidingstrajecten in professionele studio’s verdeeld over Nederland en België. Mocht je een les onverhoopt hebben gemist, dan is er vaak een mogelijkheid deze elders in te halen.
  • Volg de volledige les in een volgend traject. MusiCasa biedt altijd de mogelijkheid om een specifieke les te volgen in een aansluitend traject. Je kunt op dezelfde locatie in een aansluitend traject exact dezelfde les inhalen in een nieuwe groep.

MusiCasa biedt je de zekerheid van het volledige opleidingstraject. Je kan alle lessen volgen. Ook als je zelf niet fysiek aanwezig kunt zijn. Na de opleiding bieden wij onze studenten de nodige opvolging en nazorg en trachten we – via ons netwerk – deuren te openen naar het professionele werkveld. Als kers op de taart kan je als MusiCasa student ook nog eens rekenen op exclusieve voordelen op de aankoop van materiaal en software.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Prijs:
De volledige opleiding kost € 2.299 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 300 (betaal slechts € 1.999 incl. BTW)

Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Roeselare

Vervolgtraject
: Production musicale professionnelle

Betaal Plan

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: € 2.299,00  incl. BTW

Om de opleiding voor iedereen toegankelijk te maken zijn er verschillende betaalmogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht:

Plan A: Je betaalt het volledige bedrag in één keer.
Totale kostprijs: € 1.999 incl. BTW (Voordeel = € 300)

Plan B: Je betaalt het bedrag in 2 delen.
Het eerste deel van € 1.074,50 dient betaald te zijn vóór aanvang van de opleiding. Gedurende het opleidingstraject zal je vriendelijke worden verzocht om het 2e deel á € 1.047,50 euro te vereffenen.
Totale kostprijs: € 2.149 incl. BTW (Voordeel = € 150)

Plan C: Je betaalt het bedrag af op 6 maanden (€ 300 per maand).
Een voorschot van € 499 euro dient te worden voldaan vóór aanvang van de opleiding. Het resterende bedrag wordt betaald verdeeld over 6 maanden.
Totale kostprijs: € 2.299 incl. BTW (Voordeel = geen rente)

Bij inschrijving kan je een betaalplan naar keuze selecteren.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Prijs:
De volledige opleiding kost € 2.299 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 300 (betaal slechts € 1.999 incl. BTW)

Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Roeselare

Vervolgtraject
: Production musicale professionnelle

MusiCasa Talent Coach

Avez-vous des questions sur ce cours?
MusiCasa Talent Coach est disponible pour un conseil personnalisé gratuit!

"Accompagnement professionnel de A à Z"
Steffi
Étudiant MusiCasa
  • MusiCasa is CRKBO erkend