Opleiding Muziekproductie

Deze opleiding tot professioneel muziekproducer biedt een volledig programma gericht op een toekomstige loopbaan als producer. Doorheen het traject werk je met hoogwaardige apparatuur in een professionele opnamestudio. Tijdens de studie wordt je intensief begeleid door professionele docenten uit het werkveld.

Het eerste deel van de opleiding bestaat uit interactieve groepslessen die live plaatsvinden in onze digital classrooms. Het tweede deel van de opleiding ga je aan de slag met het opnemen, mixen en masteren van muziek. Tijdens beide trajecten wordt je intensief begeleid door ervaren producers. Na afloop kan jij van start in de wereld van de professionele audio.

Geluids- en studiotechniek

Tijdens de lessen komen essentiële onderwerpen op het gebied van geluidstechniek aan bod. In eerste instantie ligt de focus op het digitale creatie proces en de basisvaardigheden van een muziek producer: recording, mixing & mastering.

Daarnaast worden belangrijke onderwerpen behandeld als akoestiek, microfoons, studio- & opnametechniek, arrangement en compositie. Ook is er volop aandacht voor de belangrijkste softwarepakketten, audio bewerking en MIDI.

Na de theorie (digital classroom) wordt de opgedane kennis omgezet naar de praktijk (professionele studio). Zodoende krijg je snel “voeling” met de materie en doe je doorheen het traject reeds ervaring op. Uiteindelijk kan jij zelfstandig aan de slag met het echte studiowerk.

YouTube video
Professionele Opnamestudio

Onze visie is dat werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes. Zodoende vindt het praktijkgedeelte plaats in een professionele studio. Jouw docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld. De geselecteerde studio’s bieden een breed scala aan hoogwaardige apparatuur. Hierdoor leer jij werken op hoog niveau en raak jij bekend met professionele mengtafels en randapparatuur.

Digital Classroom

De opleiding Professional Music Production wordt deels aangeboden via onze digital classrooms. Deze unieke digitale lesruimte biedt LIVE et INTERACTIEVE lessen met hoogstaande audio- en videokwaliteit, screen sharing en tal van andere handige tools voor een optimale leerervaring.

Daarnaast heb jij toegang tot onze unieke digitale leeromgeving met video tutorials en topic-based lesmateriaal. Hiermee geniet jij van een optimale combinatie tussen zelfstandig studeren, interactieve groepslessen en praktijkgericht leren in een professionele studio.

Investissement

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: € 4.499,00 incl. BTW

De opleiding omvat 12 wekelijkse interactieve groepslessen in onze digitale leeromgeving. Vervolgens breng jij de theorie in praktijk tijdens 12 wekelijkse lessen in de professionele studio. Je kan een keuze maken voor jouw voorkeursstudio tijdens het inschrijven. De praktijklessen vinden plaats op zaterdag waarbij de focus ligt op het opnemen en produceren van muziek.

De voordelen van de opleiding Professional Music Production op een rij:

  • Leren en werken in een professionele studio.
  • Interactieve groepslessen via onze digital classroom.
  • Intensieve begeleiding door docenten uit het werkveld.
  • Unieke topic-based digitale leeromgeving voor zelfstudie en verdieping.
  • Toegang tot ’s werelds grootste online database van video tutorials in muziekproductie.

Voor deze opleiding zijn er tevens verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt tot € 500 voordeel behalen en slechts € 3.999 incl BTW of een renteloze regeling aangaan voor een periode van maximaal 12 maanden. Meer weten? Vraag een persoonlijk advies aan en bekijk het tabblad betalingen.

Garantie de qualité

De opleiding Professional Music Production is een exclusief traject gericht op de professionele audio industrie. De volledige opleiding is samengesteld door professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn.

De 12 praktijklessen vinden volledig plaats in de professionele opnamestudio. Dit gebeurt onder begeleiding van docenten die geselecteerd zijn op hun kennis en ervaring en de wijze waarop zij de leerstof overbrengen.

Voulez-vous en savoir plus? Bekijk het tabblad kwaliteitsgarantie.

Avantage

Als student van MusiCasa profiteer je van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken! Maak alvast een account aan via Mon MusiCasa.

Tevens heb jij één jaar lang volledige toegang tot onze digitale leeromgeving, ’s werelds meest uitgebreide video tutorial database en topic-based online lesmateriaal ter waarde van € 499 incl. BTW per jaar.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020
Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Digital Classroom: 12 weken interactieve groepslessen onder begeleiding van professionals
Professionele Studio:
12 weken praktijklessen in de professionele studio op zaterdag

Prijs: € 4.499 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 500 (€ 3.999)

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot onze complete digitale leeromgeving en ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie t.w.v € 499 incl BTW

Digital Classroom

De opleiding Professional Music Production wordt deels online gevolgd. Onze unieke digitale lesruimte biedt LIVE et INTERACTIEVE lessen met hoogstaande audio- en videokwaliteit, screen sharing en tal van andere handige tools voor een optimale leerervaring.

Daarnaast krijg je gratis toegang tot ‘s werelds meest uitgebreide database aan tutorials over alle onderwerpen die jij kan bedenken. Van DAW tot plugin en van recording tot mastering.

Bovendien is er nog een aanvullende online omgeving waar jij de mogelijkheid hebt om alle onderwerpen te bestuderen en opdrachten uit te voeren via jouw Mijn MusiCasa account op basis van onderwerpen die tevens in de digitale classrooms en praktijklessen aan bod komen.

De unieke combinatie van live lessen via onze digital classrooms, ’s werelds meest uitgebreide database aan video tutorials, topic-based aanvullend lesmateriaal en de praktijkervaring in een professionele studio, maken onze opleiding de meest complete leerervaring die beschikbaar is voor studenten met ambitie.

Live Lessen Volgen

De interactieve groepslessen worden live gegeven waardoor je ten allen tijde rechtstreeks aan de docent vragen kan stellen. Via verschillende camera’s krijg je een optimaal zicht op de docent, de apparatuur en de begeleidende presentatie waardoor je steeds in de beste positie zit om de lessen te volgen. Bovendien hoef jij je niet te verplaatsen en kan je vanuit jouw eigen omgeving comfortabel de lessen bijwonen!

Wat heb je nodig voor de live lessen?

1. Een standaard internetverbinding
2. Een computer met webcam en interne of externe microfoon
3. Een hoofdtelefoon (optioneel maar handig)

Hoe kan je de interactieve lessen bijwonen?

Na inschrijving krijgt je een uitnodiging via mail. Door op deze uitnodiging in te gaan kom je terecht in de digitale lesruimte waar je live en interactief kan communiceren met de docent en toegang hebt tot de unieke digitale leeromgeving!

Start: 5 september 2020
Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Digital Classroom: 12 weken interactieve groepslessen onder begeleiding van professionals
Professionele Studio:
12 weken praktijklessen in de professionele studio op zaterdag

Prijs: € 4.499 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 500 (€ 3.999)

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot onze complete digitale leeromgeving en ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie t.w.v € 499 incl BTW

Les sujets

Op de eerste plaats leer je alle basistechnieken om muziek op te nemen, te mixen en te masteren. Daarnaast leer je op hoog niveau arrangementen en composities te ontwikkelen. Tevens leer je werken met de bekendste softwarepakketten op het gebied van audiobewerking.

De belangrijkste thema’s die tijdens de opleiding worden behandeld zijn geluidstheorie, akoestiek, opnametechniek, mixtechniek, MIDI, digitale audio, equalizing, compressie, effecten en sampling.

Après toute la théorie nécessaire, vous aurez l’occasion de mettre en pratique les connaissances acquises. Tout d'abord, un certain nombre d'enregistrements sont effectués. Ensuite, une attention particulière est accordée au mixage et à la maîtrise de ces enregistrements. En fin de compte, vous suivez tout le processus, de l'enregistrement au mastering, dans le but de développer un produit final professionnel.

Cher

Zodra je studieplek is verzekerd kan jij direct aan de slag in onze digitale leeromgeving. Je kan zelf richting geven door online video tutorials te volgen uit ‘s werelds grootste database inzake music production video tutorials.

Daarnaast zijn er de verdiepende topic-based digitale lesprogramma’s. Dit is een omgeving waarin je de unieke mogelijkheid hebt om zelfstandig verschillende lessen te volgen op basis van onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Deze omgeving biedt, naast de vrije toegang tot ’s werelds meest uitgebreide database aan video tutorials, een structurele aanpak waarin jij stap voor stap bekend wordt met de uiteenlopende mogelijkheden met muziekproductie.

Daarnaast biedt onze digital classroom een traject van 3 maanden met wekelijkse interactieve groepslessen. Hierdoor is het uitstekend te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding. Uiteindelijk werk jij in totaal 80 uur in onder begeleiding van een ervaren docent.

Het praktijkgedeelte wordt meerdere malen per jaar georganiseerd op verschillende locaties. Bij je inschrijving kan je de studiolocatie en startperiode die jouw voorkeur geniet selecteren. Dit praktijktraject duurt tevens 3 maanden en vindt wekelijks plaats in de professionele studio op zaterdag.

Hierdoor is ook het praktijkgedeelte uitstekend te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding. Uiteindelijk werk jij in totaal 80 uur in een professionele studio onder begeleiding van een ervaren docent.

Théorie et pratique

Muziekproductie leer je niet enkel uit een boek. Naast het aanbrengen van een gegronde theoretische kennis is het een vak dat vooral op een praktische manier dient te worden aangeleerd zodat je ook de nodige “voeling” ontwikkelt.

De opleiding combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkel je doelgericht kennis. Anderzijds leer je deze kennis toepassen in een professionele omgeving. Zodoende bieden wij jou, naast de wetenschap, ook de ervaring die je nodig hebt om zo snel mogelijk naar een professioneel niveau te groeien.

Enseignant & Orientation

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de begeleiding van de professionele docent. Aan de ene kant leer jij de knepen van het vak van een ervaringsdeskundige. Aan de andere kant krijg je gericht feedback van een professional uit de industrie.

Daarnaast wordt er tijdens de praktijkgerichte groepslessen gewerkt met een selecte groep studenten. Zodoende is een doelgerichte begeleiding met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling gegarandeerd.

Avantage

Als student van MusiCasa profiteer jij van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken!

Tevens heb jij één jaar lang volledige toegang tot onze digitale leeromgeving, ’s werelds meest uitgebreide database aan video tutorials en topic-based online lesmateriaal ter waarde van € 499 incl. BTW per jaar.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020
Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Digital Classroom: 12 weken interactieve groepslessen onder begeleiding van professionals
Professionele Studio:
12 weken praktijklessen in de professionele studio op zaterdag

Prijs: € 4.499 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 500 (€ 3.999)

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot onze complete digitale leeromgeving en ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie t.w.v € 499 incl BTW

But

Muziekproductie is naast een wetenschap ook een kunst. Verschillende werkwijze kunnen leiden tot een professioneel resultaat. Een goede productie staat dan ook los van het materiaal of de software waarmee wordt gewerkt.

Het algemene doel van de opleiding is jou te leren hoe je een professioneel resultaat kan bekomen, én dit te bereiken met het materiaal waarover je beschikt, de software die jouw voorkeur geniet én in het muziekgenre dat je zelf verkiest.

Persoonlijk met focus op jouw ambitie

Het traject vindt plaats met selecte groepen studenten. Dit maakt het mogelijk om het traject af te stemmen op jouw persoonlijke interesses en de richting waarin je na de opleiding wenst uit te gaan. Tijdens de vele praktijkmomenten staat de docent voor jou ter beschikking om je op basis van jouw niveau en ambitie persoonlijk bij te staan in de vragen die je hebt.

Perspective

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je aan de slag als muziekproducer, sound designer, studio engineer, geluidsman of audio technicus binnen de verschillende vertakkingen van de professionele audiosector.

Naast de productie van eigen muziek (als artiest) kun jij, met de opgedane kennis van opname en productie, onder meer richten op opnamestudio’s, bands en artiesten. Daarnaast bieden ook de gaming industrie (geluid voor games), de filmwereld (geluid op beeld) en de reclamewereld (jingles, voice-overs) verschillende mogelijkheden.

Met productietechniek als basis kan jij je ook ontwikkelen in de richting van theatertechniek, radio- en TV technicus, live sound/monitor engineer of kan je jou verder specialiseren als mastering engineer.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020
Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Digital Classroom: 12 weken interactieve groepslessen onder begeleiding van professionals
Professionele Studio:
12 weken praktijklessen in de professionele studio op zaterdag

Prijs: € 4.499 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 500 (€ 3.999)

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot onze complete digitale leeromgeving en ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie t.w.v € 499 incl BTW

La qualité est centrale

De opleiding Professional Music Production is een exclusief traject gericht op de professionele audio industrie. De volledige opleiding is samengesteld door professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn. De lessen vinden deels plaats in de professionele opnamestudio. Hier ga jij aan de slag onder begeleiding van docenten die dagelijks actief zijn in de wereld van de professionele audio. Daarnaast vinden de interactieve online groepslessen plaats in onze unieke digitale leeromgeving. Ofwel de digital classrooms.

Onze visie is dat werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes.

Processus d'apprentissage optimal

De selectie van onze docenten vindt plaats via een strenge procedure. Naast kennis en ervaring worden zij ook geselecteerd op de manier waarop zij de kennis overbrengen. Hiermee waarborgen wij – op élke locatie en tijdens élk traject – dat het volledige programma optimaal wordt overgebracht op jou als student.

Naast onze handige digital classrooms worden de praktijkgedeeltes van de opleiding aangeboden op verschillende locaties zodat je je nooit ver hoeft te verplaatsen om de opleiding te volgen. Door het werken met kleine lesgroepen is iedere student gegarandeerd van de persoonlijke aandacht die noodzakelijk is voor een optimaal leerproces.

Om dit hoge kwaliteitsniveau te waarborgen start het praktijkgedeelte van de opleiding met een minimum van 10 en een maximum van 15 studenten. De startdatum is daarom te allen tijde onder voorbehoud. Hiermee ben je verzekerd van een hoogwaardige leeromgeving, inspirerende groepsdynamiek en een optimaal aantal studenten.

Daarnaast biedt onze digital classroom en interactieve lesprogramma kansen om zelfstandig te leren. Ook heb jij als student toegang tot de zeer uitgebreide database aan video tutorials. Hiermee biedt de opleiding oneindig veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en ontplooien als artiest, producers en/of technicus.

La certitude de tout le processus!

Indien je door een eventuele uitgestelde start of andere redenen een praktijkles niet kan bijwonen zijn er steeds verschillende mogelijkheden om lessen in te halen.

  • Volg de volledige les op een andere locatie. MusiCasa verzorgd meerdere opleidingstrajecten in professionele studio’s verdeeld over Nederland en België. Mocht je een les onverhoopt hebben gemist, dan is er vaak een mogelijkheid deze elders in te halen.
  • Volg de volledige les in een volgend traject. MusiCasa biedt altijd de mogelijkheid om een specifieke les te volgen in een aansluitend traject. Je kunt op dezelfde locatie in een aansluitend traject exact dezelfde les inhalen in een nieuwe groep.

MusiCasa biedt je de zekerheid van het volledige opleidingstraject. Je kan alle lessen volgen. Ook als je zelf niet fysiek aanwezig kunt zijn. Na de opleiding bieden wij onze studenten de nodige opvolging en nazorg en trachten we – via ons netwerk – deuren te openen naar het professionele werkveld. Als kers op de taart kan je als MusiCasa student ook nog eens rekenen op exclusieve voordelen op de aankoop van materiaal en software.

Daarnaast worden alle interactieve lessen in onze digital classrooms opgenomen en beschikbaar gesteld via onze digitale leeromgeving. Tevens heb je altijd toegang tot onze experts om vragen te stellen. Ook buiten de vastgestelde lesuren.

Na de opleiding bieden wij onze studenten de nodige opvolging en nazorg en trachten we – via ons netwerk – deuren te openen naar het professionele werkveld. Als kers op de taart kan je als MusiCasa student ook nog eens rekenen op exclusieve voordelen op de aankoop van materiaal en software en volledige toegang tot ‘s werelds grootste database aan video tutorials.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020
Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Digital Classroom: 12 weken interactieve groepslessen onder begeleiding van professionals
Professionele Studio:
12 weken praktijklessen in de professionele studio op zaterdag

Prijs: € 4.499 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 500 (€ 3.999)

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot onze complete digitale leeromgeving en ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie t.w.v € 499 incl BTW

Betaal Plan

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: 4 499,00 € TVA comprise

Om de opleiding voor iedereen toegankelijk te maken zijn er verschillende betaalmogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht:

Plan A: Je betaalt het volledige bedrag in één keer
.
Totale kostprijs: € 3.999 (Voordeel = € 500)

Plan B: Je betaalt het bedrag in 3 delen
.
Het eerste deel van € 1.399 dient betaald te zijn vóór aanvang van de opleiding. Gedurende het opleidingstraject zal je na 2 maanden en na 4 maanden vriendelijk worden verzocht om het 2e en 3e deel van telkens € 1.400 euro te vereffenen.
Totale kostprijs: € 4.199 (Voordeel = € 300)

Plan C: Je betaalt het bedrag af op 12 maanden (€ 325 per maand)
. Een voorschot van € 599 euro dient te worden voldaan vóór aanvang van de opleiding. Het resterende bedrag wordt betaald verdeeld over 12 maanden.
Totale kostprijs: € 4.499 (Voordeel = geen rente)

Bij inschrijving kan je een betaalplan naar keuze selecteren.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020
Locaties: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Digital Classroom: 12 weken interactieve groepslessen onder begeleiding van professionals
Professionele Studio:
12 weken praktijklessen in de professionele studio op zaterdag

Prijs: € 4.499 incl. BTW met voordeel oplopend tot € 500 (€ 3.999)

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot onze complete digitale leeromgeving en ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie t.w.v € 499 incl BTW

MusiCasa Talent Coach

Avez-vous des questions sur ce cours?
MusiCasa Talent Coach est disponible pour un conseil personnalisé gratuit!

"Ma compréhension de la production musicale et des techniques d'enregistrement a énormément progressé!"
JP
Étudiant MusiCasa
  • MusiCasa is CRKBO erkend