Professional Music Production

Dé opleiding in muziekproductie.

Opleiding Muziekproductie

De opleiding tot professioneel muziekproducer is een exclusief privé-traject met een volledig gepersonaliseerd programma gericht op jouw toekomstige loopbaan als producer.

Doorheen het traject werk je met hoogwaardige apparatuur in een professionele opnamestudio. Tijdens de studie wordt je persoonlijk (één-op-één) begeleid door één of meerdere professionele docenten.

Voorafgaand aan de opleiding wordt een persoonlijk profiel opgemaakt waarin jouw doelstellingen en ambitie worden geschetst. Op basis hiervan wordt een maattraject uitgewerkt. Gedurende het traject werk je samen met de docent aan eigen songs of persoonlijke projecten in het genre dat jouw voorkeur geniet.

Geluids- en studiotechniek

Tijdens de lessen komen essentiële onderwerpen op het gebied van geluidstechniek aan bod. In eerste instantie ligt de focus op het digitale creatie proces en de basisvaardigheden van een muziek producer: recording, mixing & mastering.

Daarnaast kunnen belangrijke onderwerpen worden behandeld als akoestiek, microfoons, studio- & opnametechniek, arrangement en compositie. Alles is afhankelijk van jouw wensen. Zo kan er ook aandacht zijn voor specifieke softwarepakketten, plug-ins of apparatuur.

Alle theoretische kennis is beschikbaar via het online leerplatform. Deze kan je op eigen tempo al of niet parallel met de praktijk doornemen. Hierbij kan je steeds rekenen op de bijstand van onze
experten voor al jouw vragen.

Door de opgedane kennis meteen om te zetten naar de praktijk (professionele studio), krijg je snel “voeling” met de materie en doe je doorheen het traject reeds ervaring op. Uiteindelijk kan jij
zelfstandig aan de slag met het echte studiowerk.

Professionele Opnamestudio

Onze visie is dat één-op-één werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes. Zodoende vindt het praktijkgedeelte plaats in een professionele studio.

Jouw docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld. De geselecteerde studio’s bieden een breed scala aan hoogwaardige apparatuur. Hierdoor leer jij werken op hoog niveau en raak jij bekend met professionele mengtafels en randapparatuur.

Digitaal leerplatform

De theoretische kennis wordt integraal aangeboden via ons digitaal leerplatform. Deze unieke digitale omgeving biedt topic-based lesmateriaal en oefeningen die je stap voor stap op jouw tempo kan doornemen.

Daarnaast kan je je verdiepen in de uitgebreide en vooral kwalitatieve videobibliotheek of kan je interactieve live sessies met professionals bijwonen. Hiermee geniet jij van een optimale combinatie tussen zelfstandig begeleid studeren en praktijkgericht leren in een professionele studio.

Investering

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: € 6.999,00 incl. BTW

Deze exclusieve privé opleiding omvat enerzijds meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen via onze digitale leeromgeving. Anderzijds breng jij de theorie in praktijk doorheen 50 lesuren in de professionele studio.

Je kan een keuze maken voor jouw voorkeur studio tijdens het inschrijven. De praktijklessen kunnen worden ingepland op momenten die voor jou het beste passen. De focus ligt steeds op het opnemen en produceren van muziek.

De voordelen van de opleiding Professional Music Production op een rij:

  • Eén-op-één traject met een specialist in een professionele opnamestudio.

  • Volledig  op maat van jouw persoonlijke ambitie en doelstellingen.

  • Focus op jouw muziekgenre en de software die je voorkeur geniet.

  • Lessen aangepast aan elk niveau en volgens jouw tempo.

  • Unieke topic-based digitale leeromgeving voor zelfstudie en verdieping.

  • Intensieve begeleiding door docenten uit het werkveld.

  • Toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie.

  • Flexibele lesmomenten op basis van jouw agenda (week- of weekend).

Voor deze opleiding zijn er tevens verschillende betalingsmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een studielening aangaan en het inschrijvingsbedrag afbetalen over een periode van 12, 24 of 36 maanden.

Samen met een andere student

Je kan de opleiding ook samen met een andere student volgen om de prijs te drukken. Zodoende kan dit aan het voordeeltarief van € 4.999 incl. BTW euro per persoon. Indien je zelf niet meteen een kandidaat voor ogen hebt kunnen wij ook vanuit het instituut een kandidaat voorstellen wanneer deze zich aandient.

Meer weten? Vraag een persoonlijk advies aan en bekijk het tabblad betalingen.

Kwaliteitsgarantie

De opleiding Professional Music Production is een exclusief privé traject gericht op de professionele audio industrie. De volledige opleiding wordt samengesteld op basis van jouw wensen, doelstellingen en ambitie.

De 50 praktijkuren vinden integraal plaats in de professionele opnamestudio. Dit gebeurt onder begeleiding van professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn. Deze docenten zijn geselecteerd op hun kennis en ervaring en de wijze waarop zij de leerstof overbrengen.

Meer weten? Bekijk het tabblad kwaliteitsgarantie.

Voordeel

Als student van MusiCasa profiteer je van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken!

Tevens heb jij één jaar lang volledige toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Start direct jouw gratis proefles via MusiCasa Online.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 50 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving: Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 6.999 incl. BTW of € 4.999 incl. BTW elk, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt.

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Registreer direct via MusiCasa Online!

Meer weten? Vraag een persoonlijk advies of bezoek onze gratis infosessies!

Klaar voor het echte werk?
Start meteen.

MusiCasa Talent Coach

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

Logo MusiCasa

Mijn inzicht in muziekproductie en opnametechnieken is enorm gegroeid!

JP
Student MusiCasa
JP
MusiCasa is CRKBO erkend

MusiCasa monthly mailing

Duizenden muzikanten, dj's en producers gingen je voor.

© 2023 MusiCasa, alle rechten voorbehouden.