Opleiding Muziekproductie

Deze opleiding tot professioneel muziekproducer biedt een volledig programma gericht op een toekomstige loopbaan als producer. Gedurende het traject werk je met hoogwaardige apparatuur in een professionele studio. Tijdens de studie wordt je intensief begeleid door professionele docenten uit het werkveld. Na afloop kan jij van start in de wereld van de professionele audio

Geluids- en studiotechniek

Tijdens de lessen komen essentiële onderwerpen op het gebied van geluidstechniek aan bod. In eerste instantie ligt de focus op het digitale creatie proces en de basisvaardigheden van een producer: recording, mixing & mastering.

Daarnaast worden belangrijke onderwerpen behandeld als akoestiek, microfoons, studio- & opnametechniek, arrangement en compositie. Ook is er volop aandacht voor de belangrijkste softwarepakketten, audio bewerking en MIDI.

Na de theorie wordt de opgedane kennis omgezet naar de praktijk. Zodoende krijg je snel “voeling” met de materie en doe gedurende het traject reeds ervaring op. Uiteindelijk kan jij zelfstandig aan de slag met het echte studiowerk.

YouTube video
Professionele Opnamestudio

Onze visie is dat werken met professionals in een realistische omgeving de sleutel is tot jouw succes. Zodoende vinden de praktijklessen plaats in een professionele studio. De docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld. De geselecteerde studio’s bieden een breed scala aan hoogwaardige apparatuur. Hierdoor leer jij werken op hoog niveau en raak jij bekend met professionele mengtafels en randapparatuur.

Investering

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: € 4.499,00 incl. BTW

De opleiding omvat 24 lessen, gedurende 6 maanden, wekelijks op zaterdag, waarbij de focus ligt op het opnemen en produceren van muziek.

Daarnaast krijg je de begeleiding van een professionele docent, korting op nieuwe gear, begeleiding naar de professionele markt én kan je ook na de opleiding terugvallen op de kennis en kunde van onze experts.

Voor deze opleiding zijn er tevens verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt tot €500 voordeel behalen en slechts € 3.999 incl. BTW betalen voor de complete opleiding of een renteloze regeling aangaan voor een periode van maximaal 12 maanden. Meer weten? Vraag een persoonlijk advies aan en bekijk het tabblad betalingen.

Kwaliteitsgarantie

De opleiding Professional Music Production is een exclusief traject gericht op de professionele audio industrie. De volledige opleiding is samengesteld door professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn.

De lessen vinden plaats in de professionele opnamestudio. Dit gebeurt onder begeleiding van docenten die enerzijds geselecteerd zijn op hun kennis en ervaring en anderzijds op de manier waarop zij de leerstof overbrengen.

Meer weten? Bekijk het tabblad kwaliteitsgarantie.

Voordeel

Via het nieuwe online leerplatform van MusiCasa kan je direct korting verdienen op deze opleiding. De korting kan oplopen tot € 800! Maak alvast een account aan via MusiCasa Online.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Locaties:
Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Prijs: € 4.499 incl. BTW

Korting: Registreer direct voor een Discovery of Unlimited account via MusiCasa Online en pak tot €800 voordeel op deze opleiding!

Onderwerpen

Op de eerste plaats leer je alle basistechnieken om muziek op te nemen, te mixen en te masteren. Daarnaast leer je op hoog niveau arrangementen en composities te ontwikkelen. Tevens leer je werken met de bekendste softwarepakketten op het gebied van audiobewerking.

De belangrijkste thema’s die tijdens de opleiding worden behandeld zijn geluidstheorie, akoestiek, opnametechniek, mixtechniek, MIDI, digitale audio, equalizing, compressie, effecten en sampling.

Na alle nodige theorie krijg je de kans de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Allereerst worden er een aantal opnames gemaakt. Vervolgens is er aandacht voor het mixen en masteren van deze opnames. Uiteindelijk doorloop je het hele proces van opname tot mastering gericht op het ontwikkelen van een professioneel eindproduct.

Duur

De opleiding bestaat uit een serie lessen die plaatsvinden in de professionele opnamestudio. Het volledige traject wordt meerdere malen per jaar georganiseerd op verschillende locaties.

Bij je inschrijving kan je de locatie en startperiode die jouw voorkeur geniet selecteren. Na de start krijg je verschillende uitnodigingen gestuurd om het fysieke traject bij te wonen. Je kiest zelf wanneer en op welke locatie je de fysieke lessen wil volgen.

Het opleidingstraject duurt 6 maanden en gaat wekelijks door op zaterdag. Hierdoor is het uitstekend te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding. Uiteindelijk werk jij tijdens de opleiding in een professionele omgeving onder begeleiding van een ervaren docent.

Theorie & Praktijk

Muziekproductie leer je niet enkel uit een boek. Naast het aanbrengen van een gegronde theoretische kennis is het een vak dat vooral op een praktische manier dient te worden aangeleerd zodat je ook de nodige “voeling” ontwikkelt.

De opleiding combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkel je doelgericht kennis. Anderzijds leer je deze kennis toepassen in een professionele omgeving. Zodoende bieden wij jou naast de wetenschap ook de ervaring die je nodig hebt om zo snel mogelijk naar een professioneel niveau te groeien.

Voordeel

Als student van MusiCasa profiteer jij van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken!

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Locaties:
Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Prijs: € 4.499 incl. BTW

Korting: Registreer direct voor een Discovery of Unlimited account via MusiCasa Online en pak tot €800 voordeel op deze opleiding!

Doel

Muziekproductie is naast een wetenschap ook een kunst! Meerdere manieren van werken kunnen leiden tot een professioneel resultaat. Een goede productie staat dan ook los van het materiaal of de software waarmee wordt gewerkt.

Het algemene doel van de opleiding is jou te leren hoe je een professioneel resultaat kan bekomen, én dit met het materiaal waarover je beschikt, de software die jouw voorkeur geniet én in het muziekgenre dat je zelf verkiest.

Persoonlijk met focus op jouw ambitie

Het traject gaat door in een beperkte groep. Dit maakt het mogelijk om het traject af te stemmen op jouw persoonlijke interesses en de richting waarin je na de opleiding wenst uit te gaan. Tijdens de vele praktijk momenten staat de docent voor jou ter beschikking om je op basis van jouw niveau en ambitie persoonlijk bij te staan in de vragen die je hebt.

Perspectief

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je aan de slag als producer, sound designer, studio engineer, geluidsman of audio technicus in verschillende vertakkingen van de professionele audiosector.

Naast de productie van eigen muziek (als artist) kan jij je met de kennis van opname- en productie onder meer richten naar opnamestudio’s, bands en artiesten. Daarnaast bieden ook de gaming industrie (geluid voor games), de filmwereld (geluid op beeld) en de reclamewereld (jingles, voice-overs) verschillende mogelijkheden.

Met productietechniek als basis kan jij je ook ontwikkelen in de richting van theatertechniek, radio- en TV technicus, live sound/monitor engineer of kan je jou verder specialiseren als mastering engineer.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Locaties:
Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Prijs: € 4.499 incl. BTW

Korting: Registreer direct voor een Discovery of Unlimited account via MusiCasa Online en pak tot €800 voordeel op deze opleiding!

Kwaliteit staat centraal

De opleiding Professional Music Production is een exclusief traject gericht op de professionele audio industrie. De volledige opleiding is samengesteld door professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn. De fysieke lessen vinden algeheel plaats in de professionele opnamestudio onder begeleiding van docenten die dagelijks actief zijn in de wereld van de professionele audio.

Onze visie is dat werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes.

Optimaal leerproces

De selectie van onze docenten vindt plaats via een strenge procedure. Naast kennis en ervaring worden zij ook geselecteerd op de manier waarop zij de kennis overbrengen. Hiermee waarborgen wij – op élke locatie en tijdens élk traject – dat het volledige programma optimaal wordt overgebracht op jou als student.

De opleidingen worden aangeboden op verschillende locaties zodat je je nooit ver hoeft te verplaatsen om de opleiding te volgen.

Door het werken met kleine lesgroepen is iedere student gegarandeerd van de persoonlijke aandacht die noodzakelijk is voor een optimaal leerproces.

Om dit hoge kwaliteitsniveau te waarborgen start het fysieke traject met een minimum van 10 en een maximum van 15 studenten. De startdatum is daarom te allen tijde onder voorbehoud. Hiermee ben je verzekerd van een hoogwaardige leeromgeving, inspirerende groepsdynamiek en een optimaal aantal studenten.

De zekerheid van het volledige traject!

Indien je door een eventuele uitgestelde start of andere redenen een les niet kan bijwonen zijn er steeds verschillende mogelijkheden om lessen in te halen.

  • Volg de volledige les op een andere locatie. MusiCasa verzorgd meerdere opleidingstrajecten in professionele studio’s verdeeld over Nederland en België. Mocht je een les onverhoopt hebben gemist, dan is er vaak een mogelijkheid deze elders in te halen.
  • Volg de volledige les in een volgend traject. MusiCasa biedt altijd de mogelijkheid om een specifieke les te volgen in een aansluitend traject. Je kunt op dezelfde locatie in een aansluitend traject exact dezelfde les inhalen in een nieuwe groep.

MusiCasa biedt je de zekerheid van het volledige opleidingstraject. Je kan alle lessen volgen. Ook als je zelf niet fysiek aanwezig kunt zijn. Na de opleiding bieden wij onze studenten de nodige opvolging en nazorg en trachten we – via ons netwerk – deuren te openen naar het professionele werkveld. Als kers op de taart kan je als MusiCasa student ook nog eens rekenen op exclusieve voordelen op de aankoop van materiaal en software.

Na de opleiding bieden wij onze studenten de nodige opvolging en nazorg en trachten we – via ons netwerk – deuren te openen naar het professionele werkveld.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Locaties:
Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Prijs: € 4.499 incl. BTW

Korting: Registreer direct voor een Discovery of Unlimited account via MusiCasa Online en pak tot €800 voordeel op deze opleiding!

Betaal Plan

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: € 4.499,00  incl. BTW

Om de opleiding voor iedereen toegankelijk te maken zijn er verschillende betaalmogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht:

Plan A: Je betaalt het volledige bedrag in één keer
.
Totale kostprijs: € 3.999 (Voordeel = € 500)

Plan B: Je betaalt het bedrag in 3 delen
.
Het eerste deel van € 1.399 dient betaald te zijn vóór aanvang van de opleiding. Gedurende het opleidingstraject zal je na 2 maanden en na 4 maanden vriendelijk worden verzocht om het 2e en 3e deel van telkens € 1.400 euro te vereffenen.
Totale kostprijs: € 4.199 (Voordeel = € 300)

Plan C: Je betaalt het bedrag af op 12 maanden (€ 325 per maand)
. Een voorschot van € 599 euro dient te worden voldaan vóór aanvang van de opleiding. Het resterende bedrag wordt betaald verdeeld over 12 maanden.
Totale kostprijs: € 4.499 (Voordeel = geen rente)

Bij inschrijving kan je een betaalplan naar keuze selecteren.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: 5 september 2020

Locaties:
Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Prijs: € 4.499 incl. BTW

Korting: Registreer direct voor een Discovery of Unlimited account via MusiCasa Online en pak tot €800 voordeel op deze opleiding!

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“Mijn inzicht in muziekproductie en opnametechnieken is enorm gegroeid!”
JP
Student MusiCasa
  • MusiCasa is CRKBO erkend