Opleiding Muziekproductie

De opleiding tot professioneel muziekproducer is een exclusief privé traject met een volledig gepersonaliseerd programma gericht op jouw toekomstige loopbaan als producer.

Doorheen het traject werk je met hoogwaardige apparatuur in een professionele opnamestudio. Tijdens de studie wordt je persoonlijk (één-op-één) begeleid door één of meerdere professionele docenten.

Voorafgaand aan de opleiding wordt een persoonlijk profiel opgemaakt waarin jouw doelstellingen en ambitie worden geschetst. Op basis hiervan wordt een maattraject uitgewerkt. Gedurende het traject werk je samen met de docent aan eigen songs of persoonlijke projecten in het genre dat jouw voorkeur geniet.

Geluids- en studiotechniek

Tijdens de lessen komen essentiële onderwerpen op het gebied van geluidstechniek aan bod. In eerste instantie ligt de focus op het digitale creatie proces en de basisvaardigheden van een muziek producer: recording, mixing & mastering.

Daarnaast kunnen belangrijke onderwerpen worden behandeld als akoestiek, microfoons, studio- & opnametechniek, arrangement en compositie. Alles is afhankelijk van jouw wensen. Zo kan er ook aandacht zijn voor specifieke softwarepakketten, plug-ins of apparatuur.

Alle theoretische kennis is beschikbaar via het online leerplatform. Deze kan je op eigen tempo al of niet parallel met de praktijk doornemen. Hierbij kan je steeds rekenen op de bijstand van onze experten voor al jouw vragen.

Door de opgedane kennis meteen om te zetten naar de praktijk (professionele studio), krijg je snel “voeling” met de materie en doe je doorheen het traject reeds ervaring op. Uiteindelijk kan jij zelfstandig aan de slag met het echte studiowerk

YouTube video
Professionele Opnamestudio

Onze visie is dat één-op-één werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes. Zodoende vindt het praktijkgedeelte plaats in een professionele studio.

Jouw docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld. De geselecteerde studio’s bieden een breed scala aan hoogwaardige apparatuur. Hierdoor leer jij werken op hoog niveau en raak jij bekend met professionele mengtafels en randapparatuur.

Digitaal leerplatform

De theoretische kennis wordt integraal aangeboden via ons digitaal leerplatform. Deze unieke digitale omgeving biedt topic-based lesmateriaal en oefeningen die je stap voor stap op jouw tempo kan doornemen.

Daarnaast kan je je verdiepen in de uitgebreide en vooral kwalitatieve videobibliotheek of kan je interactieve live sessies met professionals bijwonen. Hiermee geniet jij van een optimale combinatie tussen zelfstandig begeleid studeren en praktijkgericht leren in een professionele studio.

Investering

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: € 6.999,00 incl. BTW

Deze exclusieve privé opleiding omvat enerzijds meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen via onze digitale leeromgeving. Anderzijds breng jij de theorie in praktijk doorheen 50 lesuren in de professionele studio.

Je kan een keuze maken voor jouw voorkeur studio tijdens het inschrijven. De praktijklessen kunnen worden ingepland op momenten die voor jou het beste passen. De focus ligt steeds op het opnemen en produceren van muziek.

De voordelen van de opleiding Professional Music Production op een rij:

  • Eén-op-één traject met een specialist in een professionele opnamestudio.
  • Volledig  op maat van jouw persoonlijke ambitie en doelstellingen.
  • Focus op jouw muziekgenre en de software die je voorkeur geniet.
  • Lessen aangepast aan elk niveau en volgens jouw tempo.
  • Unieke topic-based digitale leeromgeving voor zelfstudie en verdieping.
  • Intensieve begeleiding door docenten uit het werkveld.
  • Toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie.
  • Flexibele lesmomenten op basis van jouw agenda (week- of weekend).
Samen met een vriend

Je kan de opleiding ook samen met een vriend volgen om de prijs te drukken. Zodoende kan dit aan het voordeeltarief van € 4.499 euro incl. BTW per persoon. Indien je zelf niet meteen een vriend voor ogen hebt kunnen wij ook vanuit het instituut een kandidaat voorstellen wanneer deze zich aandient.

Meer weten? Vraag een persoonlijk advies aan en bekijk het tabblad betalingen.

Kwaliteitsgarantie

De opleiding Professional Music Production is een exclusief privé traject gericht op de professionele audio industrie. De volledige opleiding wordt samengesteld op basis van jouw wensen, doelstellingen en ambitie.

De 50 praktijkuren vinden integraal plaats in de professionele opnamestudio. Dit gebeurt onder begeleiding van professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn. Deze docenten zijn geselecteerd op hun kennis en ervaring en de wijze waarop zij de leerstof overbrengen.

Meer weten? Bekijk het tabblad kwaliteitsgarantie.

Voordeel

Als student van MusiCasa profiteer je van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken!

Tevens heb jij één jaar lang volledige toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een account aan via MusiCasa Online.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 50 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving:
Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 6.999 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt, € 4.499 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Online Leerplatform

Alle theoretische kennis kan je stap voor stap en op je eigen tempo doornemen via de digitale leeromgeving. Doorheen je leerproces kan je ook steeds beroep doen onze experten voor eventuele vragen of begeleiding.

Deze omgeving biedt gestructureerde lessen en oefeningen over allerhande onderwerpen die betrekking hebben tot muziekproductie. Na elk onderwerp volgt een test waarmee je jouw kennis kan toetsen.

Daarnaast krijg je gratis toegang tot ‘s werelds meest uitgebreide en kwalitatieve database aan tutorials over alle aspecten van muziekproductie. Van DAW tot plugin en van recording tot mastering.

Bovendien kan je via het platform ook genieten van verschillende live-sessies met professionals. Deze sessies bieden een diepgaande kijk in de aanpak en technieken van de experten. De sessies zijn live en interactief te volgen vanuit huis. Daarmee heb je de unieke kans om vragen te stellen aan verschillende specialisten.

De unieke combinatie van het online leerplatform met topic-based lesmateriaal, ’s werelds meest uitgebreide database aan video tutorials, live sessies en de praktijkervaring in een professionele studio, maken onze opleiding de meest complete leerervaring die beschikbaar is voor studenten met ambitie.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 50 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving:
Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 6.999 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt, € 4.499 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Onderwerpen

Op de eerste plaats leer je alle basistechnieken om muziek op te nemen, te mixen en te masteren. Daarnaast leer je arrangementen en composities te ontwikkelen. Tevens kan je leren werken met verschillende softwarepakketten voor audiobewerking.

De belangrijkste thema’s die tijdens de opleiding worden behandeld zijn geluidstheorie, akoestiek, opnametechniek, mixtechniek, MIDI, digitale audio, equalizing, compressie, effecten en sampling.

Al of niet parallel met de theorie krijg je de kans de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Hierbij kan je samen met de docent de richting aangeven waarin jij wil leren.

Zo kunnen er akoestische opnames worden gemaakt en kan de focus liggen op het mixen en masteren van deze opnames. Wens je liever de elektronische richting uit te gaan en met analoge synthesizers je sound te creëren, dan kan dat eveneens. Uiteindelijk doorloop je het hele proces van creatie/opname tot mastering gericht op het ontwikkelen van een professioneel eindproduct.

Duur

Je bepaalt zelf het tempo van de opleiding. De lessen worden steeds in samenspraak met de docent en de studio ingepland. Dit kan bijvoorbeeld op wekelijkse basis maar kan ook sneller of trager, afhankelijk van jouw wensen en de beschikbaarheden.

Belangrijk is wel dat het praktische gedeelte van de opleiding binnen een maximale termijn van één jaar wordt voltooid.

Heb je na een bepaalde les dus iets meer tijd nodig om de leerstof ten goede te absorberen of wens je eerst uitvoerig te experimenteren met de aangeleerde zaken, dan kan dit. Je kan de opleiding volledig afstemmen op jouw agenda.

Hierdoor is de opleiding perfect te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding.

Theorie & Praktijk

Muziekproductie leer je niet enkel uit een boek. Naast het aanbrengen van een gegronde theoretische kennis is het een vak dat vooral op een praktische manier dient te worden aangeleerd zodat je ook de nodige “voeling” ontwikkelt.

De opleiding combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkel je doelgericht kennis. Anderzijds leer je deze kennis toepassen in een professionele omgeving. Zodoende bieden wij jou naast de wetenschap ook de ervaring die je nodig hebt om zo snel mogelijk naar een professioneel niveau te groeien.

Docent & Begeleiding

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de persoonlijke begeleiding van de professionele docent. Aan de ene kant leer jij de knepen van het vak van een ervaringsdeskundige. Aan de andere kant krijg je gericht feedback van een professional uit de industrie.

Daarnaast wordt er tijdens de praktijklessen heel gericht gewerkt naar jouw persoonlijke doelstellingen. Zodoende is een doelgerichte begeleiding met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling gegarandeerd.

Voordeel

Als student van MusiCasa profiteer je van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken!

Tevens heb jij één jaar lang volledige toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 50 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving:
Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 6.999 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt, € 4.499 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Doel

Muziekproductie is naast een wetenschap ook een kunst! Meerdere manieren van werken kunnen leiden tot een professioneel resultaat. Een goede productie staat dan ook los van het materiaal of de software waarmee wordt gewerkt.

Het algemene doel van de opleiding is jou te leren hoe je een professioneel resultaat kan bekomen, én dit met het materiaal waarover je beschikt, de software die jouw voorkeur geniet én in het muziekgenre dat je zelf verkiest.

Persoonlijk met focus op jouw ambitie

Het traject is één op één en volledig op maat van jouw ambitie. Dit maakt het mogelijk om het traject af te stemmen op jouw persoonlijke interesses en de richting die je na de opleiding wenst uit te gaan.

Tijdens de vele praktijk momenten staat de docent aan je zijde om je op basis van jouw niveau en ambitie persoonlijk bij te staan in jouw ontwikkeling als producer.

Perspectief

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je aan de slag als producer, sound designer, studio engineer, geluidsman of audio technicus binnen de verschillende vertakkingen van de professionele audiosector.

Naast de productie van eigen muziek (als artiest) kun jij je, met de opgedane kennis van opname en productie, onder meer richten op opnamestudio’s, bands en artiesten.

Daarnaast bieden ook de gaming industrie (geluid voor games), de filmwereld (geluid op beeld) en de reclamewereld (jingles, voice-overs) verschillende mogelijkheden.

Met productietechniek als basis kan jij je ook ontwikkelen in de richting van theatertechniek, radio- en TV technicus, live sound/monitor engineer of kan je jou verder specialiseren als mastering engineer.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 50 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving:
Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 6.999 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt, € 4.499 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Kwaliteit staat centraal

De opleiding Professional Music Production is een exclusief privé traject gericht op de professionele audio industrie. De volledige opleiding wordt gegeven door professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn.

De praktische lessen vinden plaats in de professionele opnamestudio. Hier ga jij één-op-één aan de slag met één of meerdere docenten/producers die dagelijks actief zijn in de wereld van de professionele audio.

Daarnaast kan je meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen op eigen tempo doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je hierbij rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Onze visie is dat werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes.

Optimaal leerproces

De selectie van onze docenten vindt plaats via een strenge procedure. Naast kennis en ervaring worden zij ook geselecteerd op de manier waarop zij de kennis overbrengen.

Hiermee waarborgen wij – op élke locatie en tijdens élk traject – dat de kennis optimaal wordt overgebracht op jou als student.

Naast onze handige online leeromgeving wordt het praktijkgedeelte van de opleiding aangeboden op verschillende locaties zodat je je nooit ver hoeft te verplaatsen om de opleiding te volgen.

Door de één-op-één aanpak is iedere student gegarandeerd van de persoonlijke aandacht die noodzakelijk is voor een optimaal leerproces.

Om dit hoge kwaliteitsniveau te waarborgen wordt voorafgaand aan de opleiding samen met jou het opleidingsprogramma samengesteld op basis van jouw ambitie.

Doorheen het traject kan je dit verder bijsturen in de richting van jouw interesses of noden. Hiermee ben je verzekerd van een optimale persoonlijke aanpak en hoogwaardig leerproces.

De unieke combinatie van het online leerplatform met topic-based lesmateriaal, ’s werelds meest uitgebreide database aan video tutorials, live sessies en de praktijkervaring in een professionele studio, maken de opleiding de meest complete en persoonlijke leerervaring die beschikbaar is voor studenten met ambitie.

De zekerheid van het volledige traject!

Indien je door omstandigheden een praktijkles niet kan bijwonen kan je steeds in samenspraak met de docent en de studio de les op een ander moment inplannen.
Je bepaalt zelf het tempo van de opleiding.

De lessen worden steeds in samenspraak met de docent en de studio ingepland. Dit kan bijvoorbeeld op wekelijkse basis maar kan ook sneller of trager, afhankelijk van jouw wensen en de beschikbaarheden.

Belangrijk is wel dat het praktische gedeelte van de opleiding binnen een maximale termijn van één jaar dient te worden voltooid.

Heb je na een bepaalde les dus iets meer tijd nodig om de leerstof ten goede te absorberen of wens je eerst uitvoerig te experimenteren met de aangeleerde zaken, dan kan dit. Je kan de opleiding volledig afstemmen op jouw agenda.

Hierdoor heb jij de zekerheid dat je het volledige traject kan doorlopen en is de opleiding perfect te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding.

Na de opleiding kan je ook genieten van de nodige opvolging en nazorg en trachten we – via ons netwerk – deuren te openen naar het professionele werkveld. Tevens heb je altijd toegang tot onze experts om vragen te stellen. Ook buiten de vastgestelde lesuren.

Als kers op de taart kan je als MusiCasa student ook nog eens rekenen op exclusieve voordelen op de aankoop van materiaal en software en volledige toegang tot ‘s werelds grootste database aan video tutorials.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 50 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving:
Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 6.999 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt, € 4.499 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Betaal Plan

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: € 6.999 incl. BTW

Om de opleiding voor iedereen toegankelijk te maken zijn er verschillende betaalmogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht:

U volgt de opleiding alleen
U kan het totale inschrijvingsbedrag (€ 6.999 euro) in één keer overmaken of kan kiezen voor een afbetaling op 12 maanden. Indien u voor een afbetaling kiest dient een minimum voorschot van 999 euro vóór aanvang van de opleiding te worden voldaan. Het restbedrag kan worden afgelost over 12 maanden aan € 500 euro/maand.

Samen met een vriend
Om de prijs te drukken kan u indien gewenst het praktische gedeelte van de opleiding samen met een vriend volgen, op deze manier kunnen jullie elk genieten van de voordeelprijs van € 4.999 euro incl. BTW.

Heeft u zelf niet meteen een vriend voor ogen, dan kunnen wij ook vanuit het instituut iemand aanreiken wanneer deze zich aandient. Uiteraard houden we hierbij rekening dat het profiel van deze persoon ook aansluit bij dat van u.

Bij deze keuze om het praktische gedeelte samen met een vriend te volgen bedraagt het inschrijvingsbedrag € 4.999 euro. U kan het totale inschrijvingsbedrag (€ 4.999 euro) in één keer overmaken of kan kiezen voor een afbetaling op 12 maanden.
Indien u voor een afbetaling kiest dient een minimum voorschot van € 799 euro vóór aanvang van de opleiding te worden voldaan. Het restbedrag kan worden afgelost over 12 maanden aan € 350 euro/maand.

Bij inschrijving kan je een betaalplan naar keuze selecteren.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 50 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving:
Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 6.999 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt, € 4.499 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“Mijn inzicht in muziekproductie en opnametechnieken is enorm gegroeid!”
JP
Student MusiCasa
  • MusiCasa is CRKBO erkend