Electronic Music Production

De opleiding Electronic Music Production is een exclusief privé traject met een volledig gepersonaliseerd programma gericht op jouw ontwikkeling als producer.

Voorafgaand aan de opleiding wordt een persoonlijk profiel opgemaakt waarin jouw doelstellingen en ambitie worden geschetst. Op basis hiervan wordt een maattraject uitgewerkt.

Doorheen dit traject kan je samen met de docent aan eigen songs of persoonlijke projecten werken in het genre dat jouw voorkeur geniet.

Tijdens de opleiding ben je vrij om met eigen apparatuur en/of apparatuur in de studio te werken en wordt je één-op-één begeleid door één of meerdere professionele docenten.

Daarnaast heb je toegang tot onze digitale leeromgeving met ’s werelds meest uitgebreide collectie aan video tutorials.

Next Level Producer

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met jouw elektronische producties en/of performance. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te werken aan jouw carrière en netwerk.

Eén-op-één met een professional til jij jouw werk naar een hoger niveau. De lesmomenten worden in samenspraak met de docent ingepland, waardoor de volledige opleiding uitstekend te combineren is met een baan, muzikale carrière of andere opleiding.

Digitaal leerplatform

De theoretische kennis wordt integraal aangeboden via ons digitaal leerplatform. Deze unieke digitale omgeving biedt topic-based lesmateriaal en oefeningen die je stap voor stap op jouw tempo kan doornemen.

Daarnaast kan je je verdiepen in de uitgebreide en vooral kwalitatieve videobibliotheek of kan je interactieve live sessies met professionals bijwonen. Hiermee geniet jij van een optimale combinatie tussen zelfstandig begeleid studeren en praktijkgericht leren in een professionele studio.

Professioneel Niveau

Onze visie is dat één-op-één werken in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes. De docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld.

Onder intensieve begeleiding van ervaren producers is er ruimte om te experimenteren met elektronische sounds en effecten. Vervolgens worden deze experimenten omgezet in daadwerkelijke tracks. Daarnaast leer je alles over geluidssynthese en de ontwikkeling van een eigen sound voor jouw producties en eventueel performance.

Investering

De investering voor deze opleiding bedraagt € 4.499,00 incl. BTW

Deze exclusieve privé opleiding omvat enerzijds meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen via onze digitale leeromgeving. Anderzijds breng jij de theorie in praktijk doorheen 25 lesuren één-op-één met de docent in de professionele studio of in je eigen homestudio indien je dit wenst.

Je kan een keuze maken voor jouw voorkeur studio tijdens het inschrijven. De praktijklessen kunnen worden ingepland op momenten die voor jou passen. De focus ligt steeds op het produceren van muziek.

De voordelen van de opleiding Professional Music Production op een rij:

  • Eén-op-één traject met een specialist in een professionele opnamestudio of jouw homestudio.
  • Volledig op maat van jouw persoonlijke ambitie en doelstellingen.
  • Focus op jouw muziekgenre en de software die je voorkeur geniet.
  • Lessen aangepast aan elk niveau en volgens jouw tempo.
  • Unieke topic-based digitale leeromgeving voor zelfstudie en verdieping.
  • Intensieve begeleiding door docenten uit het werkveld.
  • Toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie.
  • Flexibele lesmomenten op basis van jouw agenda (week- of weekend).
Samen met een vriend

Je kan de opleiding ook samen met een vriend volgen om de prijs te drukken. Zodoende kan dit aan het voordeeltarief van € 2.999 incl. BTW per persoon. Indien je zelf niet meteen een vriend voor ogen hebt kunnen wij ook vanuit het instituut een kandidaat voorstellen wanneer deze zich aandient.

Meer weten? Vraag een persoonlijk advies aan en bekijk het tabblad betalingen.

Kwaliteitsgarantie

De opleiding Electronic Music Production is een exclusief privé traject gericht op jouw ontwikkeling als producer. De volledige opleiding wordt samengesteld op basis van jouw wensen, doelstellingen en ambitie.

De 25 praktijkuren vinden integraal plaats in de professionele opnamestudio of in jouw persoonlijke homestudio als je dit wenst. Dit gebeurt onder begeleiding van een professional die dagelijks op hoog niveau in de sector actief is. Onze docenten zijn geselecteerd op hun kennis en ervaring en de wijze waarop zij de leerstof overbrengen.

Voordeel

Als student van MusiCasa profiteer je van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken!

Tevens heb jij 1 jaar lang volledige toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een account aan via MusiCasa Online.

Maak alvast een account aan via MusiCasa Online.

Ontdek ook: Professional Music Production

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 25 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving: Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 4.499 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt,  € 2.999 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Vervolgtraject: Professional Music Production

Online Leerplatform

Alle theoretische kennis kan je stap voor stap en op je eigen tempo doornemen via de digitale leeromgeving. Doorheen je leerproces kan je ook steeds beroep doen onze experten voor eventuele vragen of begeleiding.

Deze omgeving biedt gestructureerde lessen en oefeningen over allerhande onderwerpen die betrekking hebben tot muziekproductie. Na elk onderwerp volgt een test waarmee je jouw kennis kan toetsen.

Daarnaast krijg je gratis toegang tot ‘s werelds meest uitgebreide en kwalitatieve database aan tutorials over alle aspecten van muziekproductie. Van DAW tot plugin en van recording tot mastering.

Bovendien kan je via het platform ook genieten van verschillende live-sessies met professionals. Deze sessies bieden een diepgaande kijk in de aanpak en technieken van de experten. De sessies zijn live en interactief te volgen vanuit huis. Daarmee heb je de unieke kans om vragen te stellen aan verschillende specialisten.

De unieke combinatie van het online leerplatform met topic-based lesmateriaal, ’s werelds meest uitgebreide database aan video tutorials, live sessies en de praktijk die één-op-één doorgaat met de docent, maken onze opleiding een unieke leerervaring die beschikbaar is voor studenten met ambitie.

Onze visie is dat werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 25 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving: Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 4.499 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt,  € 2.999 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Vervolgtraject: Professional Music Production

Onderwerpen

Tijdens de opleiding ligt de focus op het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om jouw elektronische producties naar een professioneel niveau te brengen.

Doorheen het traject kom je in aanraking met verschillende populaire software synthesizers en samples. Tevens leer je op de juiste manier omgaan met effecten en kom je alles te weten over mixtechnieken, routing en signal flow.

In eerste instantie worden er een aantal basisvaardigheden behandeld en ligt de focus op de software. Je kan steeds werken met de software die jouw voorkeur geniet. Uiteindelijk is de opleiding gericht op de ontwikkeling van jouw persoonlijke stijl en werkwijze.

Belangrijke thema’s tijdens de opleiding zijn audio, MIDI, EQ, compressie, effecten, compositie, arrangement, remixing, mash-ups, sound design, mixing en mastering.

Al of niet parallel met de theorie kan je de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Hierbij kan je samen met de docent de richting aangeven waarin jij wil leren.

Zo kunnen er akoestische opnames (vb. stem) worden gemaakt en kan de focus liggen op het mixen en masteren van jouw tracks. Wens je liever met analoge synthesizers te experimenteren, dan kan dat eveneens.

Uiteindelijk bepaal jij de richting en doorloop je het hele proces van creatie/opname tot mastering gericht op het ontwikkelen van een professioneel eindproduct.

Duur

Je bepaalt zelf het tempo van de opleiding. De lessen worden steeds in samenspraak met de docent ingepland. Dit kan bijvoorbeeld op wekelijkse basis maar kan ook sneller of trager, afhankelijk van jouw wensen en de beschikbaarheden.

Belangrijk is wel dat het praktische gedeelte van de opleiding binnen een maximale termijn van één jaar wordt voltooid.

Heb je na een bepaalde les dus iets meer tijd nodig om de leerstof ten goede te absorberen of wens je eerst uitvoerig te experimenteren met de aangeleerde zaken, dan kan dit. Je kan de opleiding volledig afstemmen op jouw agenda.

Hierdoor is de opleiding perfect te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding.

Theorie & Praktijk

De opleiding combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkel je doelgericht kennis. Anderzijds leer je deze kennis toepassen op jouw creaties. Uiteindelijk beheers jij alle onderdelen om aan de slag te gaan als electronic music producer.

Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor jouw setup. Indien je reeds bepaalde keuzes hebt gemaakt en jouw favoriete gear en software hebt geselecteerd, kan je je samen met de professionele docent richten op het optimaliseren van jouw muzikale doelstellingen.

Docent & Begeleiding

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de persoonlijke begeleiding van de professionele docent. Aan de ene kant leer jij de knepen van het vak van een ervaringsdeskundige. Aan de andere kant krijg je gericht feedback van een professional uit de industrie.

Zodoende is een doelgerichte begeleiding met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling gegarandeerd.

Voordeel

Als student van MusiCasa profiteer jij van voordelige tarieven op de aankoop van o.a. software, monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers en synthesizers van TOP merken!

Tevens heb jij één jaar lang volledige toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 25 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving: Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 4.499 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt,  € 2.999 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Vervolgtraject: Professional Music Production

Doel

Het algemene doel van de opleiding is om jou de nodige inzichten, denkwijzen en principes bij te brengen die je in staat kunnen stellen om eigenhandig met de software en het materiaal dat jouw voorkeur geniet een professioneel resultaat neer te zetten.

Tijdens de opleiding kan je één-op-één met de docent werken aan jouw persoonlijke projecten. In eerste instantie kies je jouw favoriete genre of stijl. Vervolgens krijg je persoonlijke begeleiding bij de uitwerking van jouw eigen tracks. Of het nu house, drum ‘n bass of hiphop is, deze opleiding wijst je in de juiste richting.

Na afronding van de opleiding ben je klaar voor het echte werk. Je weet waar je het over hebt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Je ontwikkelt een eigen stijl en dit is jouw handelsmerk. Hiermee kan je je onderscheiden van de rest! De ultieme start van een succesvolle loopbaan in de elektronische muziek.

Coaching

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de één-op-één begeleiding door de professionele docent. Aan de ene kant leer jij de knepen van het vak van een ervaringsdeskundige. Aan de andere kant krijg je gericht feedback van een professional uit de industrie.

Daarnaast wordt er tijdens de praktijklessen heel gericht gewerkt naar jouw persoonlijke doelstellingen. Zodoende is een doelgerichte begeleiding met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling gegarandeerd.

Volgende Stap

Na afronding van de opleiding Electronic Music Production is er de mogelijkheid om door te stromen naar de opleiding Professional Music Production.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 25 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving: Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 4.499 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt,  € 2.999 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Vervolgtraject: Professional Music Production

Kwaliteit staat centraal

De opleiding Electronic Music Production is een exclusief privé traject gericht op jouw ontwikkeling als producer. De volledige opleiding wordt gegeven door professionals die dagelijks op hoog niveau in de sector actief zijn.

De praktische lessen vinden plaats in een professionele opnamestudio of in je eigen home studio indien je dit wenst. Hier ga jij één-op-één aan de slag met één of meerdere docenten/producers die dagelijks actief zijn in de wereld van de professionele audio.

Daarnaast kan je meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen op eigen tempo doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je hierbij rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Onze visie is dat werken met professionals in een inspirerende omgeving de sleutel is tot jouw succes.

Optimaal leerproces

De selectie van onze docenten vindt plaats via een strenge procedure. Naast kennis en ervaring worden zij ook geselecteerd op de manier waarop zij de kennis overbrengen. Hiermee waarborgen wij – op élke locatie en tijdens élk traject – dat de kennis optimaal wordt overgebracht op jou als student.

Naast onze handige online leeromgeving wordt het praktijkgedeelte van de opleiding aangeboden op verschillende locaties zodat je je nooit ver hoeft te verplaatsen om de opleiding te volgen. Door de één-op-één aanpak is iedere student gegarandeerd van de persoonlijke aandacht die noodzakelijk is voor een optimaal leerproces.

Om dit hoge kwaliteitsniveau te waarborgen wordt voorafgaand aan de opleiding samen met jou het opleidingsprogramma samengesteld op basis van jouw ambitie. Doorheen het traject kan je dit verder bijsturen in de richting van jouw interesses of noden. Hiermee ben je verzekerd van een optimale persoonlijke aanpak en hoogwaardig leerproces.

De unieke combinatie van het online leerplatform met topic-based lesmateriaal, ’s werelds meest uitgebreide database aan video tutorials, live sessies en de praktijk die één-op-één doorgaat met de docent, maken onze opleiding een unieke leerervaring die beschikbaar is voor studenten met ambitie.

De zekerheid van het volledige traject!

Indien je door omstandigheden een praktijkles niet kan bijwonen kan je steeds in samenspraak met de docent de les op een ander moment inplannen.

Je bepaalt zelf het tempo van de opleiding. De lessen worden steeds in samenspraak met de docent en de studio ingepland. Dit kan bijvoorbeeld op wekelijkse basis maar kan ook sneller of trager, afhankelijk van jouw wensen en de beschikbaarheden.

Belangrijk is wel dat het praktische gedeelte van de opleiding binnen een maximale termijn van één jaar dient te worden voltooid.

Heb je na een bepaalde les dus iets meer tijd nodig om de leerstof ten goede te absorberen of wens je eerst uitvoerig te experimenteren met de aangeleerde zaken, dan kan dit. Je kan de opleiding volledig afstemmen op jouw agenda.

Hierdoor heb jij de zekerheid dat je het volledige traject kan doorlopen en is de opleiding perfect te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding.
Na de opleiding kan je ook genieten van de nodige opvolging en nazorg en trachten we – via ons netwerk – deuren te openen naar het professionele werkveld.

Tevens heb je altijd toegang tot onze experts om vragen te stellen. Ook buiten de vastgestelde lesuren.

Als kers op de taart kan je als MusiCasa student ook nog eens rekenen op exclusieve voordelen op de aankoop van materiaal en software en volledige toegang tot ‘s werelds grootste database aan video tutorials.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 25 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving: Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 4.499 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt,  € 2.999 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Vervolgtraject: Professional Music Production

Betaal Plan

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt: € 4.499,00 incl. BTW

Om de opleiding voor iedereen toegankelijk te maken zijn er verschillende betaalmogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht:

U volgt de opleiding alleen
U kan het totale inschrijvingsbedrag (€ 4.499 euro) in één keer overmaken of kan kiezen voor een afbetaling op 12 maanden. Indien u voor een afbetaling kiest dient een minimum voorschot van € 899 euro vóór aanvang van de opleiding te worden voldaan. Het restbedrag kan worden afgelost over 12 maanden aan € 300 euro/maand.

Samen met een vriend
Om de prijs te drukken kan u indien gewenst het praktische gedeelte van de opleiding samen met een vriend volgen, op deze manier kunnen jullie elk genieten van de voordeelprijs van € 3.499 euro.

Heeft u zelf niet meteen een vriend voor ogen, dan kunnen wij ook vanuit het instituut iemand aanreiken wanneer deze zich aandient. Uiteraard houden we hierbij rekening dat het profiel van deze persoon ook aansluit bij dat van u.

Bij deze keuze om het praktische gedeelte samen met een vriend te volgen bedraagt het inschrijvingsbedrag € 3.499 euro. U kan het totale inschrijvingsbedrag (€ 3. 499 euro) in één keer overmaken of kan kiezen voor een afbetaling op 12 maanden. Indien u voor een afbetaling kiest dient een minimum voorschot van € 799 euro vóór aanvang van de opleiding te worden voldaan. Het restbedrag kan worden afgelost over 12 maanden aan € 225 euro/maand.

Bij inschrijving kan je een betaalplan naar keuze selecteren.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Starten kan op ieder moment

Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare, Roeselare

Professionele Studio: 25 uur één-op-één met een specialist in de professionele studio op momenten die jij verkiest (op basis van de beschikbaarheden).

Digitale leeromgeving: Meer dan 100 uur aan lesmateriaal en oefeningen die je op eigen tempo kan doorlopen in onze unieke online leeromgeving. Doorheen jouw leerproces kan je rekenen op een team van experten die je kunnen bijstaan in al je vragen.

Prijs: € 4.499 incl. BTW of, indien je de opleiding samen met een andere kandidaat volgt,  € 2.999 incl. BTW per persoon.

Meer weten? Plan nu een online intake. Binnen 30 minuten weet jij wat MusiCasa voor jou kan betekenen!

Extra: Inclusief één jaar lang toegang tot ’s werelds grootste online database aan video tutorials in muziekproductie. Maak alvast een gratis account aan!

Vervolgtraject: Professional Music Production

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“Professionele begeleiding van A tot Z”
Steffi
Student MusiCasa
  • MusiCasa is CRKBO erkend